Kérdése van? Hívjon minket! +36205302628

Blog

A hentesek és böllérek szakmájukban olyan eszközöket és anyagokat használnak, amelyek rendkívül sokféle és különleges lehetőséget kínálnak a húskészítmények előállításához. A szakma gyakorlásához kiemelten fontos néhány termék, melyek beszerezhetők egy böllérboltban.

Hentes kések közül a csontozókést és szórúkést bemutattuk már nektek a korábbi bejegyzésünkben. Soron következő hentes szerszámaink a szeletelőkések és nyúzókések. Olvasd el hogy Te is kiválaszd a számodra megfelelőt. 

A henteskések fontosságát a húsfeldolgozásban nem lehet túlhangsúlyozni. Ezek a speciálisan tervezett kések kritikus szerepet játszanak a húsok megmunkálásában, és elengedhetetlen eszközök a hentesek és böllérek számára.

Az élezés és fenés mesterségét sokan úgy gondolják, hogy könnyen elsajátítható, míg mások szerint ez a tevékenység bizonyos szintű képzettséget igényel. Valójában mindkét állításban van valami igazság, attól függ, hogy milyen szemszögből nézzük. A dolog sikeressége nagyban függ az alkalmazott eszközök típusától.

Kolbásztöltő verseny rendszerint az őszi és téli időszakban rendeznek országszerve, amelyek közül számos kiemelkező verseny zsűrijáben van szerencsénk minősíteni a fennséges házi készítményeket.

Böllérek sokasága tölti sertés vékonybélbe a saját titkos recepje szerinti kolbászmasszát.

 

Manapság a szerencsére disznóvágások reneszánszát éljük és a hurka, kolbász mellett a tepertő az egyik legkedveltebb  sikerterméke a tevékenységnek. Ha olyan alkalomra gondolunk, amikor családot, baráti társaságot szeretnénk vendégül látni és vendégváró fogásként tepertőt kínálunk biztos sikerünk lesz.  Képzeljünk el gyönyörű pirosra sütött apró falatokat halmozva  egy szép faragott vágódeszkán vagy fatálon. Kínáljunk mellé szépen szeletelt kovászos kenyeret és paradicsomot, paprikát. Garantált a siker és minden vendégünk ezt fogja emlegetni.

Ha manapság a disznóvágásokra gondolunk, első sorban az ott készült termékek közül mindenkinek a kolbász jut az eszébe. Ki kell emelni, hogy a disznóvágásnak nem egyetlen lényeges terméke a kolbász. A disznóvágások alkalmával a kolbászon kívül a hízóból számos, ízekben oly gazdag értékes termék készíthető.

A házi készítésű szalámi minősége és íze szempontjából kulcsfontosságú a megfelelő szalámibél kiválasztása. A szalámibél egy kiemelt jelentőségű elem, mely nemcsak összetartja és védi a szalámit, de meghatározza az elkészült termék állagát és ízét is. Ennélfogva ez a választás nem csupán esztétikai kérdés, hanem döntően hozzájárul a végeredmény minőségéhez is.

 

Különösen a disznóvágás során kritikus szerepet játszik a megfelelően éles kés. Az ilyen alkalmakkor elengedhetetlen, hogy a kés minden mozdulatra hatékony legyen, hiszen a szúrás és húsbontás eredményessége a kés élességétől is függ.

Ebben a cikkben olyan tanácsokat osztunk meg a sonka pácolással kapcsolatban, amelyek segítségével a saját füstölt sonkánk elkészítése során sikeresen alkothatunk és sok elégedett vendég törli meg a szája szélét.

Házi kolbász recept 10 kg sertéshús felhasználásával: gyulai kolbász recept alapjára épül, avagy igazi disznótoros kolbász recept már kezdőknek is könnyen elkészíthető. Tudnod kell, hogyan készül a kolbász egyszerűen!