Fűszerek és keverékek
Fűszerkeverékek kolbász, hurka és a disznósajt ízesítéséhez. Igazi magyar ízek, 100% hungarikum – ezzel tényleg ízletes kolbászt készíthetsz, mely nem csupán ízletes – ínycsiklandó is! Disznótoros fűszerkeverékeink széles választéka lehetőséget ad Önnek a tökéletes késztermék előállítására. Blog rovatunkban részletesen bemutatjuk neked a különféle fűszert.
Kolbászhoz vagy hurkához keres fűszert?
Egy jó füstölt kolbászba kell rakja a lapocka és a comb részeit, illetve egy kevés szalonnát a megfelelő zsírossághoz.
Klasszikus fűszerezésben természetesen elmaradhatatlan kelléke ennek a jó fűszerpaprika és a köménymag, amit só és bors egészít ki.
A hurkához az állat belsőségeire, fejére, zsír, toka és hasaalja szalonnájára, és némi színhúsra ( akár koronahúsra) lesz szüksége, amit első körben vízben főzünk meg, majd leszűrjük és ledaráljuk. Az így megmaradt főzőlé se megy kárba, hiszen ebbe megy majd a rizs, a gersli, vagy esetleg hajdina (ízlés szerint), amit szintén puhára főzünk benne, majd a húshoz adjuk.
A hurka klasszikus fűszerei a só, a bors és a majoranna, de azok akik használnak hozzá mást is tudják hogy egy kis babérlevél megbolondíthatja az ízeket.
Mind a kolbászt, mind a hurkát a fűszerekkel való bekeverés után disznóbélbe töltik, miután a hurkákat és a kolbász kisebb darabjait sütni, a többi kolbászt és szalonnákat pedig füstölni viszik.