Csontfűrészek
Csontfűrészre is szükség lehet néha. Van amihez már nem elég a kés. Komolyabb szerszám kell.
Csontos és porcos húsrészek darabolására a csontfűrészt kérje segítségül.
A könnyű súlynak köszönhetően a fűrész használata egyszerű, a strapabíró, apró fogakkal ellátott fűrészlap pedig precízen és szilánkmentesen vág, így a munka is gyorsabban halad.
A kompakt, 35 cm-es pengemérettel rendelkező fűrész tökéletes a kisebb csontok átvágásához, de kellő kézügyességgel és rutinnal használva akár a nagyobbakkal is megbirkózik.
Ha viszont nem szeretne kompromisszumot kötni, akkor választhatja az 50 cm-es pengéjű kivitelt is, melynek a vastag csontok sem jelentenek különösebb akadályt. Fűrészlapot kell cserélni? Igen, az is van!
Mindkét Dick fűrészre jellemző, hogy a rajtuk lévő kar segítségével a penge könnyedén, egyetlen mozdulattal cserélhető, így akkor sem kell megválnia az eszköztől, ha a teljesítménye már nem a régi. A cseréhez ráadásul még csavarok sem szükségesek, és az egész művelet szinte pár másodperc alatt lebonyolítható.