I. Tápiómenti Kolbászfesztivál
Kolbásztöltő fesztivál Nagykátán november 9. szombaton.
Legyél Te a Kolbászkirály! Le ne maradj a nevezésről...
Kolbásztöltő Verseny nem csak kezdőknek!
Csapatoknak, ezt kell hozni:
– kézi daráló (elektromos TILOS), kézi töltő
– kés, vágódeszka
– fűszerek
– amibe a masszát keverik, teknő stb
– asztaldísz (nem kötelező, de külön lesz díjazva)
– javasolt egyenruházat az 5 fős csapatnak (nem kötelező, de külön lesz díjazva)
Ezt kapják a csapatok:
– konyhakész bél
– egyenlő adag kolbászhús 70%-30% (NINCS DARÁLVA, 8 kg )
– asztal + pad 07:30 és 17:30 között
– 5 főnek belépő az egész rendezvényre.
Ha plusz főt szeretnének a csapatba, akkor a megfelelő nappali vagy egész napos jegyet kell vásárolni.
Nézzük a díjakat!
- 1-2-3 helyezett
- Asztal Dekor 1-2-3
- Csapategység 1-2-3
Szakmai díj
Bővebb info: https://www.facebook.com/tapiokolbasz
Házi kolbász recept 10 kg sertéshús felhasználásával: gyulai kolbász recept alapjára épül, avagy igazi disznótoros kolbász recept már kezdőknek is könnyen elkészíthető. Tudnod kell, hogyan készül a kolbász egyszerűen!
A házi készítésű szalámi minősége és íze szempontjából kulcsfontosságú a megfelelő szalámibél kiválasztása. A szalámibél egy kiemelt jelentőségű elem, mely nemcsak összetartja és védi a szalámit, de meghatározza az elkészült termék állagát és ízét is. Ennélfogva ez a választás nem csupán esztétikai kérdés, hanem döntően hozzájárul a végeredmény minőségéhez is.
Kolbásztöltő verseny rendszerint az őszi és téli időszakban rendeznek országszerve, amelyek közül számos kiemelkező verseny zsűrijáben van szerencsénk minősíteni a fennséges házi készítményeket.
Böllérek sokasága tölti sertés vékonybélbe a saját titkos recepje szerinti kolbászmasszát.