Kérdése van? Hívjon minket! +36205302628

Blog

Kinek ajánljuk a lapos fenőacélt?

Farkas Sándor
2023.11.04 19:01
Kinek ajánljuk a lapos fenőacélt?

Az élezés és fenés mesterségét sokan úgy gondolják, hogy könnyen elsajátítható, míg mások szerint ez a tevékenység bizonyos szintű képzettséget igényel. Valójában mindkét állításban van valami igazság, attól függ, hogy milyen szemszögből nézzük. A dolog sikeressége nagyban függ az alkalmazott eszközök típusától.

Számos kérdés merülhet fel a lapos fenőacél használatával kapcsolatban: Ki számára ideális? Hogyan használjuk? Milyen típust válasszunk?

Ezekre a kérdésekre a következő sorokban találhatod meg a válaszokat. Kísérj el, és derítsük ki együtt, hogy ez a kiegészítő megfelel-e neked!

Mire érdemes odafigyelni a fenőacél használatakor?

A késed élességét csak akkor tudod megőrizni, ha rendszeresen gondoskodsz a karbantartásáról. Ehhez különböző böllér eszközök állnak rendelkezésedre, többek között a fenőacél is.

Lapos fenőacél használatakor fontos, hogy olyan személyre bízd az élezést, aki rendelkezik már tapasztalattal ezen a területen. Miért? Mert ez nem egy olyan egyszerű háztartási eszköz, amit csak úgy elkezdhetsz használni. Kiemelten fontos, hogy megfelelően beállítsd a szöget és érezd a megfelelő kézmozdulatot. Ellenkező esetben akár további kárt is okozhatsz a késeidben.

Ezen felül kiemelten fontos az is, hogy jól oszd be az energiádat. Nem a nagy erőlködés a lényeg, hanem az, hogy a kés súlyával arányosan dolgozz. Ha túl sok erőt használsz, az könnyen károsíthatja a kése élt.

Kinek nem ajánlott a lapos fenőacél?

A fent említett okok miatt már láthatod, hogy a lapos fenőacél nem mindenki számára ideális eszköz. Vannak olyan szakmák, ahol napi szinten szükségesek az éles vágóeszközök, mint például a hentesek vagy a szakácsok. Az otthoni konyhában azonban nem mindig kell a fenőacéllal kezdeni az élezést. Karbantartó eszközeink között megtalálod azt a darabot, ami leginkább megfelel az igényeidnek és a tudásszintednek!

Ha már rendelkezel fenőacéllal, ne feledkezz meg időnként azok állapotának ellenőrzéséről! Ajánlott a védőborításban tárolni őket, ha éppen nem használod, és rendszeresen tisztítani is őket!

Most pedig ismerkedjünk meg a különböző fenőacél típusokkal!

Milyen fenőacél típusok léteznek?

Találkozhatsz kerek, ovális és lapos fenőacélokkal, melyek lehetnek műanyag vagy fából készült nyelekkel. Ezek hossza általában 23-31 cm között mozog. A választékban számos árkategória és minőség található, a gyémánt fenőacélok számítanak a prémium kategóriának.

Az általában melléjük tartozó akasztógyűrű és ujjvédő is biztonságot nyújtanak az esetleges balesetek elkerüléséhez.

Miért érdemes lapos fenőacélt választani?

Lapos fenőacél jellemzője az erősen lapított felület, ami lehetővé teszi, hogy a kés éle könnyen érintkezzen vele. Ezzel a minőségi lapos fenőacéllal gyorsan és könnyedén elérheted a kívánt élességet a késeid számára. Az ergonomikus és kiegyensúlyozott kialakítás pedig hatékony munkavégzést biztosít.

Ez a tartós és ellenálló fenőeszköz évtizedeken át segíti a munkát. Ha ilyen minőségi darabot keresel, érdemes szétnézni a Dick, az NN-Knives, a Solingen és a Morakniv márka termékei között!

Bízom benne, hogy segítettem neked jobban megérteni a fenőacélok világát, és most könnyebb lesz számodra a választás!

Melyik lapos fenőacélt vennénk meg mi?

Mondhatjuk márkahűségnek vagy egyszerű gyakorlati tapasztalatnak is, de továbbra is elköteleződünk a Dick hentes szerszámai mellett ami nem zárja ki azt hogy a Solingen balkán fenőacélt ajánljuk neked. Mindkét lapos fenőacél koppintásig szinte ugyanazon anyagból és gyártási eljárással készül. Talán pár milimiéter lehet a különbség a Dick fenőacél javára. De ez ne tántorítson vissza hisz a böllér kelékeid díszes éke lehetne ez a fenőacél mely a kicsorbult élű kések élezését probléma nélkül egyik percről a másikra megoldja. Olykor olykor akciós áron is megveheted a böllérek és hentesek boltjában, azaz a böllérshop.hu felületén.

Mennyibe kerül egy lapos fenőacél?

Ez természetesen a márkától is függ valamint a kereskedő árképzésén. De a piacon jelenleg az egyik legolcsóbb minőségi laposacél a Solingen által gyártott balkán fenőacél amely a webáruházunk kínálatában felellhető. Jelenlegi ára: 32445 Ft amely a piaci árakhoz képest jelentősen kedvezőbb. Igaz korlátozott készlettel de még elérhető ezem az áron.

Hidd el egy ilyen fenőacél örökös darab lehet a hentes késeid mellett.