HACCP vágólap-sárga tulajdonságai:
Vágódeszka, vágólap széles választéka kedvező áron!
A köznyelven nevezett vágódeszka és a szaknyelven használatos vágólap két különböző termék, amely könnyen megkülönböztethető egymástól. A vágódeszkát fából készítik, míg a vágólapot nagy keménységű speciális műanyagból állítják elő. A vágólap minél vastagabb, annál biztonságosabban használható, mert van húzása, valamint nehezebben mozdul el.
A HACCP előírásoknak is megfelelő különböző színű műanyagból készült vágólapokat színkódos vágólapnak nevezzük.
Használata során a kések pengéje kevésbé károsul. Ezért egy aprítás során használt
Dick kés biztos jó célt szolgálna a konyhán.
HACCP szerint általánosan elfogadott színkódok:- Piros – Nyershús
- Sárga – Főtt hús
- Kék – Halfélék
- Barna – Földes áru
- Zöld – Zöldségfélék
- Fehér – Napiáru, tejtermék
Vágódeszka előnye:- Természetes anyagból készül
Vágódeszka hátrányai:- Mosogatógépben nem tisztítható
- HACCP színkód előíráshoz nem alkalmazható
- Vetemedhet és így billeghet használat során
- Elrepedhet
Vágólap előnyei:- HACCP színkódos kivitelben kapható
- Mosogató gépben tisztítható
- Nem vetemedik
- Nem reped
Vágólap hátránya:- Nem természetes anyagból készül
F.Dick vágódeszkája
265mm magas, 325mm széles és 18mm vastag, színe sárga.A felületén körbe vájat található, mely segít megakadályozni, hogy a feldolgozott termékból kifolyó lé a munkafelületen kívül follyon.