Feketebors őrölt 1000g tulajdonságai:
Kiszerelés: 1000g
Száraz, hűvös helyen tartandó
Csomagolás: aromazáró tasakban
A fekete bors (Piper nigrum) a trópusokon őshonos cserje, mely fürtökben hozza csonthéjas termését. Az egyik legismertebb és legkeresettebb fűszer. A fekete bors néven ismert fűszer a cserje kifejlődött, de még éretlen állapotban szüretelt szemei, melyeket hosszan, napon szárítanak ki. Így nyerik el sötét vagy fekete színüket. A fekete bors a paprika után a magyar konyha legnagyobb mennyiségben használt fűszere.
A fekete bors a legcsípősebb borsféleség. Egészben, frissen durvára törve, vagy őrölve használjuk.
A borsnak nemcsak ízesítő, de étvágygerjesztő hatása is van, azonban a fűszerezésnél ügyelni kell, mert izgathatja az emésztőrendszert.
Ezért minden változatával óvatosan kell bánni; sok diétában tilos is (ilyenkor borsikafűvel helyettesíthetjük). A csípős fűszerek többségéhez hasonlóan élénkítőszer is; emellett vizelet- és szélhajtó. Ízületi gyulladás gyógyítására is használják.
Csípősségének köszönhetően alkalmas gulyások, pácok, húsok ízesítésére, a húsleves nélkülözhetetlen fűszere.
Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_bors
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia |
812,5 kJ/212,25 Kcal |
Zsír |
3,26 g |
telített zsírsav |
1,39 g |
Szénhidrát |
38,65 g |
amelyből cukrok |
0,64 g |
Fehérje |
13,07 g |
Só |
- |
Nátrium |
25 mg |
Rostok |
14,5 g |
|
|
A termék nem allergén, genetikailag nem módosított! A termék és ennek összetevői nincsenek ionizált sugárkezeléssel kezelve. Termék hőkezelt az élőcsíraszám csökkentése céljából. Termék gázkezelésen nem esett át! |
Aktuális ajánlatainkat és akcióinkat a Jászbél facebook oldalán is nyomon követheted.