Kérdése van? Hívjon minket! +36205302628
Kiszerelés: 250gSzáraz, hűvös helyen tartandóCsomagolás: aromazáró tasakbanAlapfűszere a parasztkolbásznak, májasnak, sonkapácnak, vastagszaláminak egyaránt, így érdemes a kosárba mindenképp betenni.Nagyobb kiszerelésben is megvásárolhatod a feketebors termékünket.
Kiszerelés: 250gSzáraz, hűvös helyen tartandóCsomagolás: aromazáró tasakban
A fekete bors (Piper nigrum) a trópusokon őshonos cserje, mely fürtökben hozza csonthéjas termését. Az egyik legismertebb és legkeresettebb fűszer. A fekete bors néven ismert fűszer a cserje kifejlődött, de még éretlen állapotban szüretelt szemei, melyeket hosszan, napon szárítanak ki. Így nyerik el sötét vagy fekete színüket. A fekete bors a paprika után a magyar konyha legnagyobb mennyiségben használt fűszere. A fekete bors a legcsípősebb borsféleség. Egészben, frissen durvára törve, vagy őrölve használjuk.A borsnak nemcsak ízesítő, de étvágygerjesztő hatása is van, azonban a fűszerezésnél ügyelni kell, mert izgathatja az emésztőrendszert. Ezért minden változatával óvatosan kell bánni; sok diétában tilos is (ilyenkor borsikafűvel helyettesíthetjük). A csípős fűszerek többségéhez hasonlóan élénkítőszer is; emellett vizelet- és szélhajtó. Ízületi gyulladás gyógyítására is használják.Csípősségének köszönhetően alkalmas gulyások, pácok, húsok ízesítésére, a húsleves nélkülözhetetlen fűszere.Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_bors
Aktuális ajánlatainkat és akcióinkat a Jászbél facebook oldalán is nyomon követheted.