Csípős házikolbász fűszerkeverék 260g tulajdonságai:
Felhasználási javaslat:
Az elkészítéshez 7 kg száraz sertéshúst és 3 kg hasaalja szalonnát darálóval ledarálunk, majd hozzáadjuk 25 dkg konyhasót és a fűszerkeveréket, alaposan összekeverjük. Ha lehetőségünk van rá, hagyjuk ezt a keveréket legalább 1 napig pihenni. Másnap a masszát sertés vékonybélbe töltjük, ügyelve arra, hogy ne maradjon benne levegő. A töltött kolbászokat tetszés szerinti méretre vágjuk, majd 24 órán át szikkasztjuk. Ezt követően füstöljük és szárítjuk.
Összetevők: fűszerpaprika őrlemény, őrölt fűszerkömény, dextróz, fokhagyma granulátum (6%), ízfokozó (mononátrium-glutamát), őrölt fekete bors, antioxidáns (aszkorbinsav),fűszerkivonatok, csípős paprika kivonat
A termék glutén tartalmú gabonaféléket, szóját, mustárt, zellert és tejet is felhasználó gyártóüzemben készült.
Forrás: www.boller.hu
Aktuális ajánlatainkat és akcióinkat a Jászbél facebook oldalán is nyomon követheted.