Kérdése van? Hívjon minket! +36205302628

Szúró kések

Tudta?

Ha böllérkedésre szánod a fejét, javasolt 3 méret alkalmazása, hisz állatonként és méretenként más szúrókést érdemes használni a gyakorlati tapasztalatok szerint.

A szúrókések egyik fő jellemzője a merev penge és a vastagabb penge magasság. A szúrókések éle lézerrel ellenőrzött, kétoldali szimemtrikus élezéssel. Nélkülözhetetlen kellék a hentes kötény, hisz a vér szépen színez. 

Sertés szúráshoz 150kg-ig általában elég a 15cm-es , 150kg felett és 250kg alatt a 18cm-es pengehosszúságú szúrókés.  

Uraim! 

Kérem ne játsszunk a szúráskor "értágító szépségversenyt" az nem vall pontos és precíz szúrásra, másrészről balesetveszélyesebb.


6termék 16

Egy rutinos, szakértő böllér kezében valódi “csodafegyverré” válhat, mellyel a szúrás pontos és végzetes lesz.

A disznóvágás során általában ez az eszköz kerül elő legelőször, ezért e nélkül el sem érdemes kezdeni a disznótort.

Ehhez azonban megfelelő élesség, precíz kialakítás és könnyű használhatóság szükséges, melyek mindegyike jellemző a nagy múltú német gyártó hentes és böllér termékeire.

Ezért szüksége lesz hozzá egy kiváló minőségű késélezőre vagy fenőacélra, amelyik jobban áll a kezében. Fontos betartania a higiéniai lépéseket és ne felejtse el hogy használat előtt fertőtlenítse a kést.

Ha a vért leszűri a véres hurkához ez a tanács még jól jöhet! Ha a késeket már nem használja, forró vegyszeres vízben mossa el és fertőtlenítse. Száradást követően tegye be a késtartó táskába.

Szűrés
Penge hossza