Téliszalámi fűszerkeverék 350g felhasználási javaslata:
7 kg száraz sertéshúst (ennek lehet egy része marhahús) és 3 kg hasa alja szalonnát apró kockákra vágunk. Az így kapott alapanyagban elkeverük a fűszerkeveréket, mely konyhasót is tartalmaz.
Lehetőség szerint egy napig állni hagyjuk 0 ºC-on.
Másnap kislyukú (kb. 2 mm Ø) darálón ledaráljuk, átkeverjük és 40-50 mm átmérőjű szalámi bélbe töltjük, tetszés szerinti hosszra.
Ügyelni kell arra, hogy a betöltött rúd ne legyen levegős. Ha nem megfelelően feszes a szalámi, középen kössük át. 24 órán át szikkasztjuk, majd füstöljük és szárítjuk.
Összetevők: étkezési só, szőlőcukor, fokhagyma granulátum, őrölt fehérbors, édesnemes fűszerpaprika, őrölt fűszerkömény, őrölt szegfűbors, antioxidáns (E301), tartósítószer (E250). Kiváló magyar élelmiszeres védjegyes termék
forrás: www.boller.hu
A keverékhez a faser műbeleket javasoljuk. Téliszalámit általában penészmintás szalámi műbélbe töltenek, de van aki a fekete vagy mahagóni szalámi műbelet színt kedveli.
Egy igazi receptet itt talál ha Ön akarja elkészíteni a fűszerezést: Téliszalámi recept
Aktuális ajánlatainkat és akcióinkat a Jászbél facebook oldalán is nyomon követheted.