Kérdése van? Hívjon minket! +36205302628

Nitrites pácsó 25kg
Nitrites pácsó 25kg
7 725 Ft

Nitrites pácsó 25kg

Nitrites pácsó, sonka pácsó - a legjobb választás!

Nátrium nitrit tartalom: minimum 0,5-0,6 %

Használata kizárólag a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően, hagyományos konyhasóval keverve történik. Gyermekek elől elzárva tartandó!

Mi is pontosan a pácsó?

A pácsó egy olyan húsipari sókeverék, amelyet húsok (csirke, marha, disznó, sonka) pácolására használnak. A benne található nitrit meghosszabbítja a tárolási időt, és javítja a hús konzisztenciáját és ízét.

Tömeg
25 kg
Mihez használhatod?
Kötözött sonka és füstölt húsok pácolására
Raktáron
7 725 Ft
Egységár: 309 Ft/kg
Részletek

Nitrites pácsó 25kg tulajdonságai:


Homogén és stabil keverék  sókeverék nátrium-nitrittel dúsítva. Durva szemcsemérete miatt különösen kiváló  sonka és szalonna pácolására. Aroma és íz tekintetében optimális tökéletes segédanyaga a húsok pácolásának.

A pácolás az egyik legrégebbi tartósítási módszer. Ennek a módszernek az egyik célja a lehető legjobb kipirosodás elérése. Fokozza az ízt, antibakteriális és antioxidáns hatású. 

Ezenkívül a Parmasale GUSTOSAL nitrites térhálósító só meghosszabbítja az eltarthatóságot, javítja a konzisztenciát és a zamatosságot.

Felhasználása:

  • az 1 kg sonkapác( nitrites só)  sót és 1 kg étkezési sót összekeverjük
  • a keverék felével a pácolni kívánt kb. 10-12 kg kicsontozott és előformázott bőrös vagy bőr nélküli sertéshúst ( vagy pácolásra szánt húst) bedörzsöljük, majd 10 Celsius fok alatt állni hagyjuk.
  • a keverék másik felét 3 nap után 10 liter ivóvízben teljesen feloldjuk és a húsra öntjük,
  • majd ismét állni hagyjuk a húsdarabok nagyságától függően, 6-12 napig.
  • ha a páclé nem lepi el a húst, azt naponta forgatni vagy locsolni kell.
  • a pácolás befejeztével a húst lemossuk, lecsöpögtetjük, majd füstöljük.Aktuális ajánlatainkat és akcióinkat a Jászbél facebook oldalán is nyomon követheted.Származás: EU- Ausztria

FONTOS! Ipari felhasználásra szánt termék. Önmagában nem alkalmas a húsok pácolására sem étel sózására! Felhasználása kizárólag hagyományos konyhasóval keverten javasolt, a csomagolóanyagon feltüntetett felhasználási javaslat szerint.


Termékről bővebben : ITT

Adatok
Címkék
fűszerkeverékek, sonkapác só
EAN
9001880918578
Cikkszám
64293
Tömeg
25,2 kg/db
A vásárlás után járó pontok
155 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek