Mexikói grillkolbász fűszerkeverék ajánlott tárolási feltételei:
Zárt csomagolásban száraz hűvös napfénytől védett helyen
Jellegzetes fűszer illatú homogén fűszerkeverék, a csomag 10kg nyers termék elkészítéséhez elegendő, a kolbász készítéshez minden szükséges összetevőt tartalmaz.
Összetevők:konyhasó, őrölt fűszerpaprika,fokhagymapor, dextróz, feketebors őrölt, chili őrölt, szegfűbors őrölt
Termék allergén összetevőt nem tartalmaz, összetevőit ionizáló sugárzással nem kezelték.
Húsipari használata:
10 kg sertéshús, vegyesen comb, lapocka, csülök, dagadó, karaj, tarja és oldalas, 70-75 % hús és 25-30 % (kemény) szalonna arányban.
A hús lehetőleg nagysúlyú sertésből - legjobb a 150 kg-nál nehezebb, egy évesnél idősebből származzon.
A kolbász készítéséhez előkészített húst, és a szalonnát kis 3-4 mm lyukú húsdarálón ledaráljuk.
A darált húshoz hozzáadjuk a fűszerkeveréket és alaposan hosszan és intenzíven többször is átdagasztjuk a masszát egészen addig amíg az összekevert hús felszíne ki nem fényesedik és könnyen le nem csúszik a kezünkről. Hűvös helyen letakarva pihentetjük érni hagyjuk pár órát majd újra átdolgozva bélbe töltjük .
A kolbászhúst
juhbélbe /22-25 mm átmérő/ töltjük, a kívánt hosszra /12-18 cm/ pározzuk végeit nem szokás lezárni, egyszerűen "elcsípjük". A töltéshez javasolt további bél:
yardos juhbél vagy
sertés vékonybél webáruházunkban megtalálható!
Fogyasztáskor, íz világában a kellemes hús íz és a csípős
fűszerpaprika szín- és íz világa a meghatározó.
Felhasználható |
grillkolbász készítéshez |
---|
Adagolás |
10 kg töltelékhez |
---|
Minőségét megőrzési idő |
6 hónap |
---|
Tárolás |
Száraz hűvös helyiségben, napfénytől védve |
---|
Összetétel |
Lásd a csomagoláson |
---|
Mértékegység |
CSOMAG |
---|
Csomagolás |
aromazáró tasakban |
---|
Nettó mennyiség |
0.36 kg |
---|
Tápérték 100g termékben:
Energiatartalom |
739 |
kJ |
/176 |
kcal |
Zsír |
4 |
g |
|
|
Amelyből telített zsírsavak |
0,7 |
g |
|
|
Szénhidrát |
28,3 |
g |
|
|
Amelyből cukrok |
3 |
g |
|
|
Fehérje |
6,4 |
g |
|
|
Só |
51,9 |
g |
|
|