Magyaros grillkolbász fűszerkeverék ajánlott tárolási feltételei:
Zárt csomagolásban száraz hűvös napfénytől védett helyen
Jellegzetes fűszer illatú homogén fűszerkeverék,
a csomag 10kg nyers termék elkészítéséhez elegendő, a kolbász készítéshez minden szükséges összetevőt tartalmaz.
Összetevők:konyhasó, őrölt fűszerpaprika,köménymag őrölt, feketebors őrölt, chili őrölt, szegfűbors őrült
Termék allergén összetevőt nem tartalmaz, összetevőit ionizáló sugárzással nem kezelték.
Húsipari használata:
10 kg sertéshús, amely vegyesen tartalmaz combot, lapockát, csülköt, dagadót, karajt, tarját és oldalast, és az arányok 70-75% hús és 25-30% (kemény) szalonna legyen.
Az előnyben részesített hús a nagy súlyú sertésekből származzon, különösen ajánlott a 150 kg-nál nehezebb, egy évesnél idősebb sertésekből származó hús.
A kolbász készítéséhez előkészített húst, és a szalonnát kis 3-4 mm lyukú húsdarálón ledaráljuk.
A darált húshoz hozzáadjuk a fűszerkeveréket és alaposan hosszan és intenzíven többször is átdagasztjuk a masszát egészen addig amíg az összekevert hús felszíne ki nem fényesedik és könnyen le nem csúszik a kezünkről. Hűvös helyen letakarva pihentetjük érni hagyjuk pár órát majd újra átdolgozva bélbe töltjük .
A kolbászhúst juhbélbe /22-25 mm átmérő/ töltjük, a kívánt hosszra /12-18 cm/ pározzuk végeit nem szokás lezárni, egyszerűen "elcsípjük". A töltéshez javasolt további bél: yardos juhbél vagy sertés vékonybél webáruházunkban megtalálható!
Fogyasztáskor, íz világában a kellemes hús íz és a csemege fűszerpaprika szín- és íz világa a meghatározó.
Felhasználható |
grillkolbász készítéshez |
Adagolás |
10 kg töltelékhez |
Minőségét megőrzési idő |
6 hónap |
Tárolás |
Száraz hűvös helyiségben, napfénytől védve |
Összetétel |
Lásd a csomagoláson |
Mértékegység |
CSOMAG |
Csomagolás |
aromazáró tasakban |
Nettó mennyiség |
0.38 kg |
Tápérték 100g termékben:
Energiatartalom |
863 |
kJ |
/206 |
kcal |
Zsír |
6,9 |
g |
|
|
Amelyből telített zsírsavak |
1 |
g |
|
|
Szénhidrát |
28,4 |
g |
|
|
Amelyből cukrok |
3,7 |
g |
|
|
Fehérje |
7,3 |
g |
|
|
Só |
46,3 |
g |
|
|