Túrista szalámi fűszerkeverék* tulajdonságai
Kombi fűszerkeverék kiváló osztrák minőségben a Raps-tól.
Ipari felhasználási javaslat 100kg masszához:
- 100 kg késztermékhez
- 22 kg marha apróhús 80%
- 25 kg sertés apróhús 80%
- 25 kg ipari szalonna
- 7 kg hasaalja szalonna 50%
- 21 kg alappép amely tartalmaz 17 kg marha apróhús 70% és 4 kg jégpelyhet
- 400 g nitrites pácsó
- 100 g nyers darált fokhagyma
- 630 g turista fűszerkeverék
- Helyezze az alappép hús összetevőit a kutterba, és hagyja futni néhány kört. Adjunk hozzá a recept szerinti kombi fűszer mennyiséget. Adjuk hozzá a teljes mennyiségű jeget majd tegyük hozzá a maradék fűszereket és hozzávalókat. 8 °C maghőt érjük el.
- A hús összetevőket 6-8 mm-esre daráljuk, és jól keverjük az alappéppel
- Töltsük a kapott masszát szalámibélbe/ turista bélbe majd készüljünk elő a főző-füstölő szekrénnyel a turista szalámi főzésére.
- Hogyan állítsuk be a főző-füstölő szekrényt?
- 55 °C térhőmérsékleten 30 perc főzés
- 65 °C térhőmérsékleten 30 perc főzés
- 75 °C melegfüstölés aranybarna füstszínig
- 80°C térhővel 75 °C maghőig 60% páratartalomnál sütőprogramon
Ha nem szeretné, hogy a termék ráncosodjon, vegyen 10 percig hideg zuhanyt, és hagyja kihűlni a levegőn.
Ellenkező esetben ne zuhanyoztassa.
Tárolás: Legjobb klímaszabályozott tárolóhelyiségben 12-14 °C és 70-73 °C relatív páratartalom mellett.
*a termék valójában nem szalámi hanem felvágott ( Magyar Élemiszerkonyv, csak a köznyelv így ismeri )
Összetétel:
Fűszerek, stabilizátor: di-, trifoszfátok E450, E451; étkezési só, antioxidáns:
nátrium-aszkorbát E301, aszkorbinsav E300; ízfokozó: nátrium-glutamát E621;dextróz, fqszerkivonatok, színezék: kármin E120.
Termék specifikáció letöltése