Sonkaháló piros 50m 180/48 tulajdonságai:
Anyaga pamutszál/poliészter gumival kombinálva, rugalmas sonkaháló, füstölt és füstölt főtt húskészítmények burkolására, kötözés helyettesítésre, erős rugalmas tartást ad a terméknek.
Tárolási feltétel: száraz, sötét helyen, 4-25 °C között.
Eltarthatóság: Bontatlan kartonban 36 hónap a gyártástól számítva.
Maximális átmérő: 20cm
Hőállósága főzésre 120 C˚ sütésre 225 C˚
- 50 m piros gumírozott sonkaháló polietilén csomagban,
- névleges átmérő 180 mm,
- max átmérő 180-190 mm.
- Szemek száma 48
- Felhasználása javasolt 2kg-ot meghaladó húskészítményekhez pl: darabolt sonka, egész lapocka és/vagy sonka
- Sűrűbb szövésű, rugalmas háló füstölt és főtt termékekhez is. Poliészter és pamut keveréke a sonkaháló.
- A sonkát pácolás és szikkasztás után kell a hálóba helyezni, majd utána füstölni.
- Piros színű
- Mennyiség./méter
- Tárolás száraz fény védett helyen
Használata:
A gyakorlatban egy minimum 30-40 centiméter hosszúságú és 20 centiméter átmérőjűcső segítségével tehető a sonka a hálóba. A hálót egyik végén elkötjük, majd felhúzzuk a cső egyik oldalára, majd a másik oldalon becsúsztatjuk a sonkát.
Az iparban hasonlóképp végzik a kötözött sonka hálózását, ahol a bepácolt húsdarabokat tömik bele majd akasztják fel füstölő botra és irány a főző-füstölő szekrény.