Felhasználási javaslat: Kb. 1 kg kocsonyahúst vagy csülköt főzzünk 1,2 liter vízben, majd szedjük le a keletkező habot. A tasak tartalmát simára keverjük 3 dl langyos vízben, majd hozzáadjuk a húsléhez. Az egészet forraljuk össze, majd tálalás előtt tányérokba öntjük, és dermedésig hűtjük. A hidegen tálalás teszi teljessé az élményt.
Fontos tudnivaló, hogy a bőrös húsok használata nem szükséges, mivel a fűszerkeverék tartalmaz kötőanyagot, és külön sózást sem igényel.
Összetevők: étkezési zselatin, étkezési só, fokhagyma granulátum, ételízesítő (amely tartalmaz étkezési sót, cukrot, ízfokozót - mononátrium-glutamátot -, sárgarépa darát, dextrózt, paszternák darát, különböző fűszereket, kukoricakeményítőt, aromát és színezéket - riboflavint).
A termék glutén tartalmú gabonaféléket, szóját, mustárt, zellert és tejet is felhasználó gyártóüzemben készült.
Átlagos tápérték tartalom 100 g termékben |
energia |
954 kJ/225 kcal |
zsír
amelyből telített zsírsav |
0,3 g
0,05 g |
szénhidrát
amelyből cukrok |
8 g
1,2 g |
fehérje |
47 g |
só |
40,4 g |