A tasak tartalma elegendő ahhoz, hogy 3 kg házi kenőmájat készítsünk.
Felhasználási javaslat:
A házi kenőmáj elkészítéséhez szükséges alapanyagok: 1,5 kg bőr nélküli hasa- vagy tokaszalonna, 0,8 kg dagadó, amit sós vízben meg kell főzni, majd kockákra fel kell aprítani. Ezenkívül 1,2 kg nyers sertés májat vékony szeletekre kell vágni, majd 2-3 percig vízben át kell főzni. Az elkészült alapanyagokat összekeverjük a házi kenőmájas fűszerkeverékkel, amely tartalmaz konyhasót is, majd az egészet többször ledaráljuk egy kislyukú darálón. Az ízlésünk szerinti hosszúságú sertés vékonybélbe vagy marha vékonybélbe töltjük, és lehet párzi vagy kötni. A betöltött nyers házi kenőmájast 30-40 percig lassú tűzön főzzük, majd hideg vízbe hűtjük. Ha szeretnénk, kellemesebb ízűvé tehetjük a füstöléshez is, de füstölés nélkül is fogyasztható. A felhasználási javaslatban szereplő nyers összetételt az ízlésünk szerint módosíthatjuk.