Összetétel:Fűszerek és zöldségek változó arányban [feketebors, fűszerpaprika, fokhagyma(SZULFITOKAT*tartalmaz ), fűszerkömény]; dextróz; antioxidáns (Na-aszkorbát E 301 -q.s).
Zárt csomagolásban száraz hűvös napfénytől védett helyen
Jellegzetes fűszer illatú homogén fűszerkeverék, a csomag 10kg nyers termék elkészítéséhez elegendő, a kolbász készítéshez minden szükséges összetevőt tartalmaz, kivéve a sót
Termék allergén összetevőt nem tartalmaz, összetevőit ionizáló sugárzással nem kezelték.
Ipari felhasználásra szánt termék, nem kiskereskedelmi forgalmazásra.
Húsipari használata:
7 kg sertéshúst és 3 kg nyers szalonnát darálunk le 5-6 mm-es rostán, hozzáadunk 220 g konyhasót hagyományos füstöltkolbász készítéséhez/ 160 g konyhasót sütőkolbász készítéséhez és a teljes tasak tartalmát majd jól elkavarjuk. Vékony sertésbélbe töltjük, elkerűlve a levegősödést, majd 14-16 órára szikkasszuk hűvös, szellőzött helyen.
Füstöljük és szárítjuk.
Átlagos tápértékek100g termékben:
Energia érték 337kcal; 1421 KJ
Zsírok(g) 2,5 g/100g
-melyekből telített zsírsavak(g) 0,5 g/100g
Szénhidrátok (g) 64,6 g/100g
-melyekből cukrok (g) 25,8 g/100g
Fehérjék(g) 7,4 g/100g
Sóarány 1,6 g/100g
Nátrium (mg) 640,4 mg/100g
Rostok 13,2 g/100g