Összetétel:
Fűszerek és zöldségek változó arányban [feketebors, fűszerpaprika, fokhagyma(SZULFITOKAT*tartalmaz ), fűszerkömény]; dextróz; antioxidáns (Na-aszkorbát E 301 -q.s).
Zárt csomagolásban száraz hűvös napfénytől védett helyen
Jellegzetes fűszer illatú homogén fűszerkeverék, a csomag 10kg nyers termék elkészítéséhez elegendő, a kolbász készítéshez minden szükséges összetevőt tartalmaz kivéve a sót.
Termék allergén összetevőt nem tartalmaz, összetevőit ionizáló sugárzással nem kezelték.
Ipari felhasználásra szánt termék, nem kiskereskedelmi forgalmazásra.
Húsipari használata:
7 kg sertéshúst és 3 kg nyers szalonnát darálunk le 5-6 mm-es rostán, hozzáadunk 220 g konyhasót hagyományos füstöltkolbász készítéséhez/ 160 g konyhasót sütőkolbász készítéséhez és a teljes tasak tartalmát majd jól elkavarjuk. Vékony sertésbélbe töltjük, elkerűlve a levegősödést, majd 14-16 órára szikkasszuk hűvös, szellőzött helyen. Füstöljük és szárítjuk.
Átlagos tápértékek100g termékben:
Energia érték 285kcal; 1186 KJ
Zsírok (g) 11,8 g
-melyekből telített zsírsavak (g) 1,4 g
Szénhidrátok (g) 25,5 g
-melyekből cukrok (g) 9,1 g
Fehérjék (g) 10,1g
Sóarány 14,33 g
Nátrium (mg) 5734,6 mg
Rostok 18,1 g